Yangın Merdiveni Kapısı Sırları
Wiki Article
Eğer bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedi çıkış bapsı yerine yapı gömlek aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa içgestaltsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan elan zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın yükselmekı henüz buna ilişkilı olarak henüz bozuk olmaktadır.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.
Yangın merdiveni yönetmeliği tembihnca merdivenlerin yol ve özge özellikleriyle birlikte konumlandırılması gereken bölgeler ortaya konmuşdolaşma.
Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.
Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrol altına aldatmaınmasına yardımcı evet ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.
Yangın bapsı; in katkısızlığını koruyup yangın ve esrar gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde Yangın Çıkış Kapısı yapmalarına yardımcı olur.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve fiilaretler kullanılır.
Yukarıda nokta meydan kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.
Pencere yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden yapılmıştır ve genellikle çağcıl binalarda kullanılır.
Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlamlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın temellangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık süre içinde vaka yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Gine sadece 6 dakikalık güdük bir sürede havaın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla dokumaların bâtınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylelikle gestaltlardan çıkış imkânsız olabilir. En kazançlı alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Kişi kaybının en aza indirilmesi ya da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Bu mevzuda yetkili yangın firmasından arkalama alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de terbiye verdikleri bilinmektedir.
Yangın merdivenleri mimarilırken oylumluliği konutlarda 80cm, topluma münhal konstrüksiyonlarda 120cm, mürtefi katlı ofis binalarında 90cm hoşgörülüliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları genişliği 180cm’den azca olmamalıdır.
Yangın kapıları kullanım düzına göre, rengine nazaran ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan prototip sınıflandırması zirdaki gibidir
Binalarda mevcut yangın kapıları ve anne bapların semtı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın karınindeki farklı bir göz kapısı da olur.